Job Blog

Kantoor van de maand: februari

Je werkomgeving is ontzettend belangrijk. Dankzij een goed ingedeelde, ingerichte en mooie kantoorruimte zul je beter presteren. Dit komt omdat je met meer plezier naar je werk gaat en efficiënter kunt werken in een kantoor dat optimaal ingedeeld en ingericht is. Daarom selecteren Jobbird en Flexas.nl iedere maand het kantoor van de Maand. Deze maand is het een bijzonder historisch kantoor in Groningen.

Het kantoor

Waarom dit kantoor? Dit kantoorgebouw, genaamd het Schnitgerhuys, is niet alleen een prachtig oud gebouw, maar heeft ook nog een indrukwekkende geschiedenis. Het kantoor is tussen 2009 en 2013 volledig gerevitaliseerd en voldoet nu aan alle eisen van de moderne onderneming. Tijdens de verbouwing zijn zoveel mogelijk originele details in het gebouw bespaard gebleven die nu een unieke combinatie vormen met moderne voorzieningen. De oude  geornamenteerde plafonds, bouwconstructie met houten balken en marmeren vloeren inspireren iedereen die werkt in dit kantoor.

De geschiedenis van het Schnitgerhuys

Dit dubbele herenhuis aan Ubbo Emminussingel in Groningen is ontworpen door architect Gerard Schnitger en gebouwd in 1883 voor de Groningse bankier C.C. Geertsema. Door de jaren heen is dit statige pand voor diverse doeleinden gebruikt. Tijdens de tweede wereldoorlog hebben de Duitse Wehrmachtskommandantur en de Kriegsmarine het pand bezet en gebruikt als kantoor. Tijdens de bevrijding van Groningen is hier hevig gevochten. De kogelgaten zijn nog steeds zichtbaar.

De ligging

Het schnigterhuys is niet het enige mooie pand aan de Ubbo Emmiussingel. Sterker nog: er zijn in totaal zelfs 20 rijksmonumenten. Allemaal in het oog springende gebouwen aan een straat met veel grote bomen. Het schnigterhuys heeft misschien wel de meest gunstige locatie en ligt op slechts 2 minuten lopen van het centrum en het station.

Van buiten historisch en van binnen een hedendaags kantoor met originele details, ongelofelijk inspirerend, wie wil dat nu niet?

About 

0 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *