Job Blog

Nederlandse ingenieurs gewild in San Francisco

Nederlandse ingenieurs, of ingenieurs opgeleid in Nederland, zijn erg in trek bij grote multinationals in San Francisco. Dit komt omdat de scholing van het hoger onderwijs in Nederland van hoge kwaliteit is en doordat afgestudeerden hoogstaande traineeships volgen bij Nederlandse bedrijven alvorens ze de arbeidsmarkt opgaan. 

De universiteiten van Nederland staan relatief hoog in de zogeheten world rankings van universiteiten. Dit trekt zowel veel buitenlandse studenten aan als dat het de interesse van buitenlandse bedrijven opwekt. Daarnaast bieden Nederlandse bedrijven hoogstaande traineeships aan technische studenten, met als doel dat ze in dienst zullen blijven van het bedrijf. Echter worden Nederlandse bedrijven op dit moment overboden door Amerikaanse multinationals.

Goede engineers zijn schaars op de arbeidsmarkt waardoor bedrijven genoodzaakt zijn buiten de grenzen van eigen land te zoeken. Nederland is voor buitenlandse bedrijven een populaire keuze om technisch onderlegd talent te scouten. Aan de andere kant is het voor Nederlandse ingenieurs erg aantrekkelijk om te solliciteren bij Amerikaanse multinationals. Vacatures in San Francisco vragen ingenieurs voor grote innovatieve projecten en bieden daarvoor een riant salaris.

Dergelijke multinationals plaatsen inmiddels vacatures op vacaturebank Jobbird. Zo plaatst het bedrijf JAMB uit San Francisco interessante vacatures voor afgestudeerde ingenieurs, waarin ze een aanlokkelijke buitenlandervaring wordt aangeboden in een dynamische werkomgeving. De vergoeding die dit bedrijf biedt loopt op tot 1,2 ton per jaar.

Deze ontwikkeling heeft als gevolg dat Nederland belangrijk potentie verliest aan grootverdieners in het buitenland.

About 

0 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *