Job Blog

Van Data scientist tot Agile specialist: de beroepen van de toekomst

Ben je benieuwd waar de kansen op de arbeidsmarkt liggen? Tadaaa, zie hier de tien kansrijke beroepen van de toekomst. Sla je paraplu maar open, want in deze richtingen regent het de komende jaren vacatures.

Banen in overvloed

Ben je op zoek naar een baan? Of wil je jezelf omscholen? Richt je aandacht dan op de toekomst. Hieronder tien functies waar de komende jaren nog veel banen, uitdagingen en ontwikkelingen te wachten staan.

1.Engineer

Binnen de techniek is altijd iets te doen. Zeker nu er steeds meer dingen in de wereld geautomatiseerd worden. Hou je wel van natuurkunde, wiskunde en techniek? Los je graag technische problemen op? De komende jaren zijn er engineer vacatures in overvloed. Vandaag de dag zijn het er al duizenden!

2. Data scientist

De datascientist is een van de meest sexy beroepen van het moment. Ook in de toekomst zit je met deze functie helemaal goed. Steeds meer werkgevers werken data-gedreven en nemen aan de hand daarvan hun beslissingen. Of dat nu om marketing, personeelszaken of sales gaat. Binnen alle afdelingen is iemand die al die data kan analyseren gewild.

3. Growth hacker

Veel meer vraag dan aanbod is er voor de functie growth hacker – en dankzij succesverhalen zoals Airbnb wacht mensen met dit beroep een kansrijke toekomst. We kunnen er niet omheen draaien dat het een functie is die veel vaardigheden vraagt. Marketing, data-analyse, programmeren, conversie-optimalisatie… Genoeg te leren en genoeg om te doen!

4. Accountant

Hoewel de functie accountant in dit rijtje al lange tijd bestaat, is het allesbehalve een uitstervend ras. Op dit moment zijn er alleen al honderden vacatures te vinden. Natuurlijk moet je goed zijn met cijfertjes en financiën, maar ook naar strategisch advies voor ondernemingen is een groeiende vraag.

5. Logistiek specialist

Met een stijging in het aantal webshops en het verdwijnen van de fysieke winkels, ligt de toekomst in handen van logistiek specialisten. Professionals die zich richten op zaken als voorraadbeheer, leverbetrouwbaarheid en opslag en transport.

6. 3D-ontwerper

Of het nu gaat om speeltuinen, hydrauliek, sieraden of staalconstructies: het aantal vacatures voor 3D-ontwerpers groeit en groeit. Ben je handig met computersoftware en breng je 2D plannen graag tot leven? Dan hoef je je geen zorgen te maken dat je werkloos bent!

7. Physician assistant

De druk in de zorg neemt behoorlijk toe de afgelopen tijd. Daarbij komt dat de agenda’s van artsen uit hun voegen barsten. En zo ontstaat steeds meer ruimte voor de physician assistant: medisch specialist die bepaalde taken van artsen op zich neemt.  Het is nu een vrij nieuw beroep, maar dit zal niet lang meer duren.

8. Technicus domotica

Woningen worden steeds slimmer ontworpen. Robots kunnen stofzuigen en de vloeren dweilen, de lampen worden met een app bestuurd en de temperatuur is op afstand te regelen. En dit is nog maar het begin. Met een beetje handigheid vind je in deze branche een baan voor de toekomst.

9. Agile specialist

De wereld wordt steeds sneller en veeleisender. Dit geldt ook voor het bedrijfsleven. Mede om die reden groeit de vraag naar agile specialisten: professionals die verstand hebben van agile werken en de scrum-methodiek en kunnen inspelen op de ontwikkelingen in een bedrijf. Steeds meer bedrijven werken hiermee om snel en zorgvuldig nieuwe producten op te leveren. En dat zorgt voor meer en meer vacatures.

10. HR-manager

Ook het vak van de Human Resources verandert. Vroeger ging het vooral om werving, advisering en persoonlijke ontwikkeling. Maar met de opkomst van tools en technieken om deze taken te meten en analyseren, voorspellen hoogleraren dat de HR-manager een soort datawetenschapper wordt. De verwachting is dat de toekomst verscholen ligt in people analytics.

About 

0 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *